Чарлз Хоскинсън, създателят на платформата за децентрализирани финанси (DeFI) Cardano

...
Чарлз Хоскинсън, създателят на платформата за децентрализирани финанси (DeFI) Cardano
Коментари Харесай

Биткойн не е нужен, за да оцелее крипто пространството според основателя на Cardano

Чарлз Хоскинсън, основателят на платформата за децентрализирани финанси (DeFI) Cardano (ADA), изрази противоположно мнение, като допусна, че криптовалутната сфера към този момент не зависи от Биткойн (BTC) за своята резистентност.

Хоскинсън съобщи, че въпреки Биткойн да е изиграл основна роля в инициирането на промишлеността, неговата незаменимост е намаляла с появяването на по-нови технологии и цифрови активи.

Признавайки историческото значение на Биткойн, Хоскинсън акцентира смисъла на съществуването на цифров актив, сходен на цифровото злато:

Хоскинсън посочи нуждата флагманската криптовалута да се приспособява към новите технологии. Той направи паралел с предходни софтуерни преходи, като уточни опита на Microsoft, когато Windows загуби преобладаващата си позиция, защото промишлеността се насочи към мобилните устройства. Той предизвести, че Биткойн може да бъде изправен пред сходна орис, в случай че не се развива дружно с изменящата се динамичност и софтуерния напредък.

Освен това Хоскинсън прикани екосистемата на Биткойн да одобри нововъведенията и да обмисли траектория, която да ѝ разреши да се конкурира с други блокчейн платформи:

Хоскинсън посочи напъните на Cardano, ориентирани към поощряване на нововъведенията, акцентирайки начинания като неинтерактивно доказателство за работа (PoW) и протоколи. Той акцентира по какъв начин Cardano интегрира в своята рамка концепции от началото на 2010 година, като смарт контракти и издаване на активи, с цел да вкара опция в региона на цифровите валути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР