Чанта от крокодилска кожа стана атракция в Лондонския зоопарк.Снимката е

...
Чанта от крокодилска кожа стана атракция в Лондонския зоопарк.Снимката е
Коментари Харесай

Зоопарк сложи чанта от крокодилска кожа в клетка

Чанта от крокодилска кожа стана атракция в Лондонския зоопарк.

Снимката е изложена като експонат в отдела за влечуги. Тя стана извънредно известна в обществените мрежи и провокира огромен брой реакции, заяви Би Би Си. Изделието е направено от кожата на застрашения от изгубване сиамски крокодил.

Чантата е била иззета от гранични чиновници на летище в Лондон през 2018 година и предадена на зоологическата градина, с цел да притегли публичното внимание към вредите, които индивидът нанася върху животинското разнообразие с противозаконната търговия с диви животни по целия свят.

В зоологическата градина в английската столица няма сиамски крокодили. В света са останали единствено сред 500 и 1000 индивида заради загубата на местообитание и лов поради скъпата им кожа.

Въпреки че чантата е сложена в експозицията на парка от дълго време, туитът, качен от клиент, отначало провокира интерес към концепцията на управата на Лондонската зоологическа градина.

" Имаме фантастични животни тук, само че точно чантата притегли вниманието на хората ", сподели кураторът на влечугите и земноводните доктор Бен Тапли пред Би Би Си. " Искаме да образоваме нашите гости за този проблем и да създадем тематика за диалог. Всичко, което хвърля светлина върху противозаконната търговия, си заслужава напъните. "

Естественото местообитание на сиамските крокодили са постепенно течащите реки в Югоизточна Азия и Индонезия. Но популацията им е мощно наранена от търговията на крокодилска кожа от средата до края на ХХ век, а след това и от ускоряващата се смяна на околната среда.

Лондонският зоопарк работи с държавни управления и общности по целия свят, с цел да отбрани дивата природа, да подкрепи правоприлагането, ориентирано против мрежите за трафик на животни и да понижи търсенето на застрашени типове за комерсиална цел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР