Чънду. Туризмът е изключително важен сектор за икономиката на България

...
Чънду. Туризмът е изключително важен сектор за икономиката на България
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова пред Световната организация по туризъм: Българското правителство работи активно за устойчивото развитие на туризма

Чънду. Туризмът е извънредно значим бранш за стопанската система на България и нашето държавно управление работи доста интензивно за устойчивото му развиване. Туристическата промишленост образува към 13% от брутния вътрешен артикул на страната и през 2016 година посрещнахме над 8 млн. задгранични туристи, което е близо 17% повече от миналата година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред пленарната сесия на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации, която се организира в китайския град Чънду.
" Устойчивият туризъм играе изключителна роля за развиването на устойчива стопанска система и нашата съществена цел е превръщането на България в атрактивна целогодишна дестинация ", уточни още Николина Ангелкова. Тя акцентира също, че българското държавно управление основава доста положителни условия за привличане на повече вложения към бранша и предизвиква партньорствата, които подтикват развиването на туристическата промишленост в предпазена околна среда.
" Нашият блян е да улесняваме процедурите, които притеглят повече вложения в всеобщия зимен и летен туризъм, само че и в профилираните типове – балнео- и СПА, културно-исторически, голф и други, стана ясно от думите на министъра. България има дълга история, от която е наследила многочислени архитектурни монументи, които я вършат все по-атрактивен маршрут в района ", сподели още министър Ангелкова.
Тя благодари на китайските домакини за съвършената организация на огромния конгрес и подчертава върху значимостта на съдействието с интернационалните организации в туризма, изключително със СОТ. Министърът благодари особено и на генералния секретар на организацията Табел Рифай, който има безценен принос за двустранните връзки, и увери присъстващите, че българското държавно управление ще продължи да насочва вниманието си към туризма като значима точка от дневния му ред. Ще работим още по-усилено за промотирането на страната като все по-конкурентна дестинация, заключи тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР