Celsius, платформа за крипто заеми, която през 2022 г. беше

...
Celsius, платформа за крипто заеми, която през 2022 г. беше
Коментари Харесай

Крипто заемодателят Celsius прехвърли $780 милиона на фона на хаоса около фалита

Celsius, платформа за крипто заеми, която през 2022 година беше изправена пред банкрут заради проблеми с тегленията, съгласно данни от Etherscan в понеделник е трансферирала 428,000 стейкнати Етериум токена (stETH) на стойност $780 милиона.

Този трансфер съответства с въвеждането на функционалността за изтегляне за първи път от Lido Finance, доставчика на stETH.

Целта на този трансфер остава неразбираема и не се знае дали Celsius се пробва да възвърне недостъпни преди този момент средства по време на настоящата си процедура по неплатежоспособност.

Celsius беше стейкнала ETH на своите клиенти в Lido, получавайки в подмяна stETH, които бяха употребявани като поръчителство на други платформи за генериране на рентабилност.

Финансовите усложнения обаче попречиха на Celsius да конвертира stETH назад в ETH .

След срутва на Celsius компанията и нейният някогашен основен изпълнителен шеф, Алекс Машински, са изправени пред инспекции, в това число регулаторни следствия.

През януари основният прокурор на щата Ню Йорк (NYAG) Летиша Джеймс подаде публична тъжба против Машински, обвинявайки го в заблуждение на вложителите и неспазване на държавните условия за регистрация на Celsius.

Нюйоркската прокуратура съобщи, че Машински е дал погрешни обещания и е подвел вложителите, което се смята за нелегално.

В отговор Машински оспори изказванията, заявявайки, че те се основават на неточна информация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР