Бюлетината за гласуване в страната съдържа номер и наименование на

...
Бюлетината за гласуване в страната съдържа номер и наименование на
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда бюлетината за изборите frognews.bg

Бюлетината за гласоподаване в страната съдържа номер и название на изборния регион, както и полета за номерата и имената на политическите партии и обединения. Там ще бъдат записани и имената на самостоятелните претенденти. Има и опцията “Не поддържам никого ”. В бюлетината е планувана и алтернатива за гласоподаване с преференция. Тя не е наложителна за гласоподавателите. 

 

Бюлетините за гласоподаване в чужбина съдържат единствено полета за номера и наименования на партиите и обединенията и опцията “Не поддържам никого ”. 

 

Образците може да видите и.

 

Какво следва? 

 

До 11 март ще станат ясни местата в страните, в които ще се образуват секции отвън страната. На 14 март ще бъдат формирани изборните секции отвън страната.

Секционните изборни комисии в чужбина ще бъдат назначени на 20 март. На 14 март се разгласяват и описите на лицата, които имат право да гласоподават отвън страната.

До 18 март ще могат да се декларира гласоподаване с преносима изборна кутия от хората с трайни увреждания. Тогава изтича и срокът за подаване на заявление за гласоподаване по сегашен адрес.

До 48 часа преди началото на изборния ден ще бъдат формирани изборните секции в лечебни заведения, домове за остарели хора и други профилирани институции за даване на обществени услуги. Тогава ще бъдат образувани и секциите в местата за отнемане от независимост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР