Бюджетният дефицит на Китай е достигнал исторически рекорд от 980

...
Бюджетният дефицит на Китай е достигнал исторически рекорд от 980
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на Китай достигна исторически рекорд от 980 млрд. долара

Бюджетният недостиг на Китай е достигнал исторически връх от 980 милиарда $ през първите девет месеца на годината под въздействието на рецесията с недвижимите парцели и данъчните ограничения за стимулиране на стопанската система. Това се показва в разбор на формалните данни от Блумбърг, представен от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Между януари и септември дефицитът е 7,16 трилиона юана, съгласно разбора на оповестените през вчерашния ден от китайското финансово министерство данни, което е съвсем тройно повече по отношение на същия интервал на предходната година (2,6 трилиона юана).

Правителствените доходи са намалели с 6,6 на 100 до 15,3 трилиона юана сред януари и септември на фона на предоставените от управляващите данъчни облекчения за фирмите, с цел да бъде подтиквана стопанската система, съгласно данните на министерството.

Разходите са се повишили с 6,2 на 100 до 19,04 трилиона юана предвид на поставения от държавното управление акцент върху растежа и основаването на работни места.

Китайската стопанска система е възстановила растежа си до 3,9 на годишна основа през третото тримесечие макар здравните ограничавания, съгласно оповестените в понеделник публични данни, ден след преизбирането на Си Цзинпин за трети мандат отпред на страната, което обаче разтревожи пазарите.

Пекин си сложи за цел напредък от към 5,5 на 100 тази година, само че съгласно мнозина анализатори тя е непостижима.

Страната се сблъсква с рецесия в бранша на недвижимите парцели, който наред със строителството обезпечава една четвърт от брутния вътрешен артикул.

През октомври цените на жилищата на вторичния пазар регистрираха най-силния си месечен спад от 2014 година.

" Пазарът на жилища продължава низходящата си наклонност, като се чака търсенето в международен проект да продължи да спада, а слабият юан лимитира опцията на централната банка да оказва политическа поддръжка ", твърди анализаторът от " Кепитъл икономикс " (Capital Economics) Джулиън Евaнс-Причард.

Потреблението на семействата също е наранено от непрекъснатите локдауни и ограничавания на напредването - два съществени детайла от строгата политика на Китай за " нулев коронавирус ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР