Бюджетната комисия на НС одобри 150 милиона лева за ръст

...
Бюджетната комисия на НС одобри 150 милиона лева за ръст
Коментари Харесай

Вдигат със 150 млн. заплатите в МВР

Бюджетната комисия на Народно събрание утвърди 150 милиона лв. за растеж на заплатите в Министерство на вътрешните работи. Възнагражденията в бранша ще се усилят с 10%. Допълнително средства ще има Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “.

На съвещанието на комисията, на което се разисква на второ четене Законът за държавния бюджет, депутатите гласоподаваха и спомагателни 1,5 млн. лв. за БНР.

Текстовете би трябвало да бъдат утвърдени и от пленарната зала.
По-високи хонорари ще има и за чиновниците на ДАНС, както и в правосъдната система, в това число и за надзирателите и охранителите. Работещите в Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници “ също ще получат нарастване от 1 август. По-рано бе коментиран и въпросът за връщането на част от диференцираните ДДС-ставки на равнищата от преди Covid пандемията, а точно до 20%, а 9 на 100, както до момента, да вземем за пример за ресторантьорските услуги или за притежателите на фитнес зали. Мнозинството от депутатите, както и министър Асен Василев, обаче показаха мнение, че добре е сходна промяна да бъде направена при започване на идната година, а не в средата на тази, защото това не е напълно правилно по отношение на бизнеса. Иначе – за тази година дотацията на партиите ще остане 8 лева на извоюван глас. Бюджетната комисия отхвърли предлагането на „ ИТН “, дотацията да бъде понижена на 1 лева на извоюван глас. 7,5 милиарда лв. е размерът на новият дълг, който може да бъде стихотворец през цялата година, а освен до края. Това записаха още от Бюджетната комисия на второ четене в Държавния бюджет. До края на тази седмица всички бюджетни закони, с изключение на тези на държавния бюджет, на Националната здравноосигурителна каса и на държавното публично обезпечаване, би трябвало да бъдат гласувани дефинитивно и в пленарната зала, тъй като би трябвало да влязат в действие от 1 август.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР