Бюджетът на София за 2021 се очаква да бъде близък

...
Бюджетът на София за 2021 се очаква да бъде близък
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Увеличение на данъци не се залага в бюджета на София за 2021 година

Бюджетът на София за 2021 се чака да бъде непосредствен до 2019 година като равнища. Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

Дори за 2020 година реалистичният сюжет е да достигнем приходите, които бяха заложени в бюджета за 2019 година, посочи Барбалов.

Бюджетът по отношение на предходната година към края на септември е с 11 млн. лв. по-малко доходи. Към края на годината чакаме да достигнем равнищата от предходната година, които са към 700 милиона лв. доходи от налози и такси на общината.

Увеличение на налози не се залага в бюджета на София за 2021 година. Работи се по по-добра събираемост. Правим вероятното да оказваме помощ на хората, които изпитват стопански компликации, посредством разсрочено заплащане на налозите, сподели още Барбалов.

Що се отнася до финансовата стратегия сега се прави разбор на тези обекти, които ще бъдат изпълнени тази година и тези, които ще бъдат заложени идната.

"Изключително значим е планът за развиването на транспортната инфраструктура на града, където се надяваме работата да стартира през идната година ", уточни още Барбалов.

А още през днешния ден най-вероятно ще бъде импортиран отчетът за актуализацията на бюджета за тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР