Бюджетът е разчетен при 3% бюджетен дефицит. Това заяви финансовият

...
Бюджетът е разчетен при 3% бюджетен дефицит. Това заяви финансовият
Коментари Харесай

С бюджета Асен Василев очаква да върне българите от чужбина

Бюджетът е разчетен при 3% бюджетен недостиг. Това съобщи финансовият министри Асен Василев при дебатите по бюджета за 2024.

Заложена е по-консервативна прогноза за инфлацията , по думите му. За последните 10 години 16 милиарда лв. не са направени като вложения. Заложена е политика по приходите, която е много амбициозна, счита той. Над 11% е предстоящият растеж на заплатите в частния и държавния бранш. Рекорден е бюджетът и за обществени политики, по мнението му.

Основните средства за здраве са ориентирани към профилактика и налично опазване на здравето в отдалечените места. Увеличават се и вдовишките добавки, както се похвали финансист номер едно. Запазена е политиката по приходите на учителите, съобщи още Асен Василев.

Бюджетът е добре уравновесен, посочи той. Продължава се политиката държавните и общински детски градини да бъдат безвъзмездни, сподели още Асен Василев като разясни, че се усилват средствата за храна на децата в детските градини. Заделени са пари за детски градини, ясли и учебни заведения. Семействата, чиито деца не са признати в детска градина ще получат отплата от над 500 лв..

За да пораства българската стопанска система, би трябвало да има вложения и съответно възнаграждение , е мнението на финансовия министър. Доходите в България приходите порастват най-бързо в целия Европейски Съюз. Ако тази наклонност продължи, съгласно него, ще забележим от ден на ден българи, които се връщат от чужбина.
 Депутатите подхванаха Бюджет 2024
Депутатите подхванаха Бюджет 2024

На първо четене
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР