ByteDance, компанията майка на TikTok, тайно използва технологията на OpenAI,

...
ByteDance, компанията майка на TikTok, тайно използва технологията на OpenAI,
Коментари Харесай

Медиите: ByteDance тайно използва технологията на OpenAI, за да разработи свой AI-чатбот

ByteDance, компанията майка на TikTok, скрито употребява технологията на OpenAI, с цел да създаде собствен личен огромен езиков модел (LLM), под кодовото име Project Seed, и чатбота Duobao, оповестява The Verge, цитирайки вътрешни документи на компанията. Този ход нарушава изискванията за обслужване на API OpenAI, които гласят, че неговата технология не може да се употребява за създаване на конкурентни AI-модели.

Според вътрешните документи на ByteDance, получени от The Verge, OpenAI API е употребен на съвсем всеки стадий от създаването на LLM, в това число и при образованието и оценката на модела. Въпреки това ByteDance, който закупи абонамента за API на OpenAI посредством Microsoft, беше наясно с рестриктивните мерки, планувани в изискванията на услугата. The Verge също оповестява, че вътрешните документи на китайската компания съдържат указания, изискващи от чиновниците да „ маскират доказателствата за потребление на API OpenAI “.

Също по този начин, съгласно The ​​Verge, когато китайските регулатори са одобрили стартирането на чатбота ByteDance Duobao на пазара, компанията публично е спряла да употребява API OpenAI за създаване на Project Seed, само че е траяла с негова помощ да прави оценка успеваемостта на своя чатбот. Миналата седмица OpenAI спря акаунта на ByteDance за нарушавания на изискванията за прилагане.

„ Всички клиенти на API би трябвало да съблюдават нашата политика за потребление. Въпреки че ByteDance употребява минимално нашия API, ние спряхме акаунта на компанията в очакване на по-нататъшното следствие “ — сподели представителят на OpenAI Нико Феликс. „ Ако установим, че потреблението им не е в сходство с нашите политики, ще ги помолим да създадат нужните промени или да закрият акаунта си. “

В коментар за Business Insider, ByteDance отхвърли каквото и да било нарушаване и посочи, че има лиценз за потребление на API-интерфейса на GPT.

„ ByteDance има лиценз от Microsoft за потребление на API-интерфейса на GPT. Използваме GPT, с цел да разпространяваме артикули и функционалности на пазарите отвън Китай, само че за поддръжката на Duobao използваме наш патентован модел, който е наличен единствено в Китай “ — съобщи представителят на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР