BYD е китайската компанията за електромобили, която детронира Tesla като

...
BYD е китайската компанията за електромобили, която детронира Tesla като
Коментари Харесай

BYD изпраща товарни кораби с електромобили в Европа. Първият с 7000 превозни средства вече отплава

BYD е китайската компанията за електрически автомобили, която детронира Tesla като максимален производител на електрически транспортни средства в света. Ще чуваме името й все по-често, изключително на фона на проектите на компанията да разшири обсега си на още пазари, в това число европейския

BYD в началото завладя китайския пазар, с цел да се трансформира в най-продаваната автомобилна марка в Китай, се уголемява в чужбина и то бързо. Той завоюва короната на най-големия производител на електрически автомобили в света от Tesla през четвъртото тримесечие.

Вече е ясна и европейската страна, в която ще бъде издигната първата фабрика за акумулатори за електрически автомобили на китайската компания. Корпорацията разгласи, че това ще е Унгария.

Към момента поръчките на BYD в Европа са огромни, само че изражението им се равнява на малко над 13 000 продажби до ноември, съгласно данните на Dataforce.

Докато стартира производството, компанията наподобява е решила да доставя колите от Китай. Първият товарен транспортен съд на BYD към този момент отплава за Европа.

Корабът BYD Explorer No. 1 може да натовари до 7000 автомобила. Корабът се ръководи от Zodiac Maritime Ltd. и е нает на BYD, съгласно обява в WeChat на компанията China International Marine Containers Group, която е построила кораба, представена от Fortune.

Нарастващото наличие на китайските производители на коли в чужбина обаче, провокира ответни ограничения от Европейския съюз, който през октомври стартира следствие на дотациите за китайски електрически автомобили, които съгласно него изкривяват пазара.
 Китайската BYD към този момент доставя повече коли от Tesla
Да победиш Tesla за втора поредна година, като произведеш над от 3 милиона коли през 2023 година - по какъв начин BYD го прави

Продажбите й в чужбина през 2023 година надвишиха 242 000 нови транспортни средства

Първото пътешестване на BYD Explorer No. 1 стартира в Лонгкоу, пристанищен град в североизточната китайска провинция Шандун. Той се насочва към Шенжен, където е централата на BYD и където ще натовари още артикули, преди да отплава към Европа.

Компанията, която е построила кораба съобщи, че BYD Explorer No. 1 е първият товарен транспортен съд, изработен от китайски корабостроител за експорт на китайски електрически автомобили. Той е оборудван с два резервоара за предпазване на полутечен природен газ, който ще се употребява като главно гориво за понижаване на излъчванията.

Междувременно компанията показа идващия модел електрически автомобил U7, от своята марка Yangwang - транспортни средства, които са ориентирани към първокласния сегмент и нормално костват над 140 000 $.

Yangwang стартира да доставя коли в края на ноември. През декември бяха доставени 1593 модела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР