Бургазлията спечели титлата от Европейско първенство по вдигане на тежести

...
Бургазлията спечели титлата от Европейско първенство по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов награди щангиста шампион Петър Борисов

Бургазлията завоюва купата от Европейско състезание по повдигане на тежести за ветерани в Уотърфорд, Ирландия

Кметът Димитър Николов посрещна ветерана-щангист Петър Борисов, който донесе следващата купа в Бургас. През май легендата в спорта отвя конкуренцията на Европейското състезание по повдигане на тежести за ветерани в Уотърфорд, Ирландия. Той завоюва злато макар травма на рамото. 

Днес кметът на Бургас го посрещна в кабинета си, с цел да го награди за триумфа. Заедно с него бе и друго огромно име в този спорт – Антон Коджабашев. 

Това е поредна огромна купа за Петър Борисов, който през 2022 година още веднъж стана европейски първенец. За страдание той не съумя да вземе присъединяване на международното състезание в Съединени американски щати. Шампионатът се организира на 4 декември, само че 54-годишният спортист така и не съумя да стигне до Орландо, тъй като от американското посолство не му дадоха виза.

На празника на Бургас Никулден Петър Борисов получи признанието на своите съграждани, откакто бе почетен с наградата " Бург на годината " 2022.

Освен Петър Борисов премия получи и различен изявен състезател, донесъл триумф от интернационално присъединяване. Това е Валентина Марчева, която бе удостоена с премия за извоювания цялостен комплект медали от влиятелен шампионат по тенис на маса за хора с увреждания. Тя е играч на Спортен клуб „ Джавелин “ с ръководител Есмерай Ибрям.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР