Бургаският районен съд потвърди, че гаранцията на обвиняемия общински съветник

...
Бургаският районен съд потвърди, че гаранцията на обвиняемия общински съветник
Коментари Харесай

Бургаският съд потвърди 50 000 лв. гаранция за Бенчо Бенчев

Бургаският областен съд удостовери, че гаранцията на обвинения общински консултант Бенчо Бенчев е 50 000 лв., оповестиха от съда.

Припомняме, Бенчев дружно с някогашния народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун бяха измежду върнатите от турските управляващи български жители, задържани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август.

Бенчев отхвърля да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун - също, макар че и двамата са арестувани в хотела, където е отседнал бургаският престъпен необут, а самата стая в хотела е записана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, по този начин и Узун бяха в ареста в Бургас, само че бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинявания.

Общинският консултант от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лева, апелира решението.

С разпореждане от 10 август 2018 година, Бенчо Бенчев е притеглен като обвинен за персонално укривателство и нелегално владеене на муниции (престъпления по член 294, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 1 от НК). Със същото разпореждане бе избрана гаранцията от 50 000 лева, платима в 15-дневен период.

Според бургаския областен съд може има обосновано съмнение, че Бенчо Бенчев е съпричастен към осъществяване на закононарушенията, за които е притеглен като обвинен. Става дума за повдигнати обвинявания за закононарушения с висока степен на социална заплаха.

Съдът като прегледа събраните до този миг доказателства по досъдебното произвеждане одобри, че избраната мярка за неотклонение като тип е подобаваща и е взета за да попречи на обвинения да се укрие и да извърши закононарушение.

Според правосъдната инстанция размерът от 50 000 лева е измежду най-леките ограничения за неотклонение, планувани в Наказателно-процесуален кодекс.

Магистратите са отчели, че лицето е неосъждано, с непрекъснат адрес на територията на Република България, където развива бизнес и има семейство.

За гаранцията на Бенчев магистратите са отчели и имущественото състояние на обвинения. Според правосъдната инстанция това съставлява и механизъм, който ще възпре обвинения да се укрие и да прави други закононарушения. При осъществяване на преценка в тази връзка, съдът взе поради наличните по досъдебното произвеждане доказателства по отношение на материалното състояние на обвинения.

С тези съществени претекстове съдът удостовери взетата мярка за неотклонение, като остави без почитание жалбата от страна на обвинения и неговата отбрана. Определението е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР