Бургаският окръжен съд остави в ареста Полихрон Луков, който беше

...
Бургаският окръжен съд остави в ареста Полихрон Луков, който беше
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, задържан за измами на яхта в Поморие

Бургаският областен съд остави в ареста Полихрон Луков, който беше арестуван през вчерашния ден при акция на ГДБОП на яхта в Поморие . Срещу 53-годишния българин има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в Австрия.

Мъжът е разгласен за интернационално търсене в края на юли. Установено е, че той е предоставял подправени дипломатически паспорти на непознати жители . Пред излъганите Полихрон Луков се представял като дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис, която се намира в Северна Америка. Измамените непознати жители са повече от 10. Общата стойност на настъпилата вреда възлиза на 334 000 евро.



В правосъдната зала обаче обвиненият съобщи, че има дипломатически имунитет и в действителност е дипломат по бизнес каузи за Европейски Съюз на страната Сейнт Кристофър Невис . Защита му изиска да бъдат предоставени конфискуваните от яхтата му акредитивни писма с автентичен щемпел.



Арестуваният изиска да бъде настанен в болница , защото страдал от диабет и са му ампутирани два пръста на долните крака. " Извършени са претърсвания на яхтата , която е имал, на автомобил Ролс Ройс, на автомобил Майбах , конфискувани са голям брой документи, банкови карти, печати, задгранични регистрационни номера, което можем да създадем извод за съпричастност към осъщественото действие ", съобщи прокурор Иван Колев
Адвокатът му Росен Русев отхвърли коментар пред медии. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР