Бургаският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Бургаският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Апелативният съд не пусна 14-годишния, убил с кол македонец в Слънчев бряг

Бургаският апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета по отношение на малолетния Мишо А., упрекнат в ликвидиране на македонски жител в Слънчев бряг.

53-годишният Игор Н. е погубен на 22 април, само че тялото му бе открито на 27-ми, в гориста околност в зона Слънчев бряг-запад, в региона сред ресторант " Бъчвата "   " Авеню Делукс хотел ".

По данни на следствието македонецът и момчето, което е от ромски генезис, се срещнали на 22 април и се уговорили за секс сеанс. Отишли в горичката, само че там вместо милувки, момчето сграбчило подострен прът и го забил в главата на чужденеца. После отмъкнал портфейл с 1800 лева. 

Според прокуратурата въпреки и малолетен, ученикът е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е можел да управлява постъпките си. Извършителят е упрекнат в съзнателно умъртвяване на Игор Н., закононарушението е квалифицирано по чл.115, ал.1 от Наказателен кодекс.

Според апелативните съдии събраните доказателства по делото са оценени вярно и е изведено рационалното съмнение за съпричастност на обвинения към закононарушението и за действителна заплаха да се укрие, както и да извърши друго закононарушение, в случай че е с друга мярка за процесуална насила.

Към сегашния миг задържането под стража е най-подходящата мярка, тя  е допустима и обществено-юридически оправдана.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР