Бургас вече ще може да произвежда електрическа iи топлинна енергия

...
Бургас вече ще може да произвежда електрическа iи топлинна енергия
Коментари Харесай

Бургас ще прави ток от боклук, но ще се научим ли да го изхвърляме разделно?

Бургас към този момент ще може да създава електрическа iи топлинна сила от ферментацията на питателните боклуци. Това стана допустимо, откакто през днешния ден бе открита новата анаеробна апаратура за преправка на разделно събрани биоразградим отпадък

За да работи системата сполучливо жителите ще би трябвало да се научат и д а изхвърлят разделно своите боклуци , по този начин както се прави сполучливо от дълги години в развитите западноевропейски страни. 

Съоръжението се намира ул. „ Крайезерна “ и бе намерено през днешния ден от кмета Димитър Николов и представители на Европейската комисия и членове на Комитета за наблюдаване на Оперативна програма „ Околна среда 2021-2027 “ година. 

Според кмета на Бургас резултатът от анаеробната апаратура ще е двоен, тъй като от една страна ще създава нещо потребно , а от друга ще облекчи сензитивно депото за депониране на боклуци на града.

„ Защото 30 000 тона боклуци по-малко на година ще бъдат депонирани в депото в Бургас, което значи, че ние ще понижим размера, който се преработва там. Също по този начин ще имаме опция посредством ферментацията на тези хранителни боклуци да произвеждаме биогаз, а от него електричество “.

Новата облага ще обслужва трите морски общини Бургас, Поморие и Несебър , които си партнираха за нейното създаване. 

Очаквайте детайлности!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР