Бургас. В спокойна обстановка започна балотажът в област Бургас, всички

...
Бургас. В спокойна обстановка започна балотажът в област Бургас, всички
Коментари Харесай

В спокойна обстановка започна балотажът в област Бургас, всички изборни секции са отворили навреме

Бургас. В спокойна конюнктура стартира балотажът в област Бургас, всички изборни секции са отворили в точния момент. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Бургас от Районната изборна комисия. 364 612 е броят на гласоподавателите по прелиминарен лист във Втори многомандатен изборен регион – Бургас, които ще могат през днешния ден да гласоподават на втори тур за избор на президент и вицепрезидент.

Общият брой на стационарните и преносимите изборни секции в района е 763. 6 мобилни секции са разкрити за трудноподвижните лица – 3 в община Бургас, 1 - в Поморие, 1 - в Карнобат и 1 - в Сунгурларе. А за лицата, сложени под карантина, има общо 14 секции в региона - 8 в община Бургас, 1 - в Айтос, 2 - в Карнобат, 1 – в Руен, 1 - в Камено и 1 – в Поморие.

Броят на машините за гласоподаване, с които жителите на района ще упражнят правото си на избор, е 660. Те ще бъдат ситуирани в общо 593 секции, като в 67 от всички СИК-ове ще има по две машини.

25-ма моряци още веднъж ще имат опция да упражнят правото си на глас – това ще се случи на борда на ферибота „ Дружба “.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР