Бургас. Станев & Цанев срещу могъщите си съграждани Стоянов &

...
Бургас. Станев & Цанев срещу могъщите си съграждани Стоянов &
Коментари Харесай

Варненски тинейджъри поднесоха голямата изненада на Марина Диневи

Бургас. Станев & Цанев против могъщите си съграждани Стоянов & Градинаров в полуфинален конфликт

17-годишният Ясен Станев и 16-годишният Александър Цанев сервираха огромната изненада в съботния спортен ден на огромния шампионат по плажен волейбол Марина Диневи от Националната верига на България, който се организира този уикенд в Свети Влас. Родените през 2005 година варненски тинейджъри се класираха за полуфиналите, в които ще се изправят против именитите си съграждани, водачите в схемата Милен Стоянов & Мирослав Градинаров.

“Общата им възраст е по-малка от възрастта на Миро, а какво да приказваме за моята ”, разяснява шеговито 40-годишният Стоянов, някогашен балкански и народен първенец.

Денят за поставените под номер 6 в главната скица Станев & Цанев стартира със служебна победа, която ги класира на третото място в Група C и напред към елиминационната фаза. В осминафинален дуел младите варненци надвиха мъчно над Марио Илиев & Тодор Вълчев с 2:1 (21:10, 21:23, 15:13), а в четвъртфиналния си мач те съумяха да реализират поврат против Александър Попов & Стефан Въртигов и ги победиха също след тригеймова борба, с 2:1 (19:21, 21:16, 15:10).

“Според мен най-важното беше нашето предпочитание, като взехме образец точно от тази двойка, на Попов & Въртигов. Мисля, че показахме нашите качества и, да, сигурно сме изненадата на шампионата съгласно мен “, съобщи Станев. “Ние самите не сме очаквали да сме на това равнище, а и след вчерашната загуба бяхме с малко по-занижено самочувствие. Утре ще дадем всичко от себе си и ще се опитаме да извлечем максимума от мачовете. Разбира се, ще е хубаво да спечелим и да носим атракция на публиката. “

“Ситуацията беше тежка за нас, само че успяхме да преодолеем отрицателните страсти от вчерашния ден. Удържахме на напрежението във значимите моменти и взехме своето като показахме добра игра и мисля, че зарадвахме феновете “, добави Цанев. “ Със сигурност младостта е това, което ни крепи. Нашите физически данни не са толкоз добре развити, само че имаме сила и това ни държи. Опитът ни е малко, само че сме тук точно поради това – да трупаме опит. Реално видяно, през днешния ден си подсигурихме още два мача, което е доста добре за нашия опит. Ще гледаме да играе на макс, пък каквото сабя покаже... “

В същото време Стоянов & Градинаров завоюваха безпроблемно своя четвъртфинал, побеждавайки Ивелин Илиев & Георги Вълов с 2:0 (21:10, 21:9).

В другия полуфинал в неделната заран ще се опълчват номер 2 и номер 3 в схемата, надлежно Димитър Димитров & Димитър Калчев и Христо Колев & Георги Братоев.

Димитров & Калчев демонстрираха страхотна игра в четвъртфинала си с Радостин Денков & Димитър Механджийски и съумяха да завоюват с чисто 2:0 (21:17, 21:15).

Колев & Братоев също се оправиха с своите четвъртфинални противници Александър Кехайов & Георгий Иванов в два гейма - 2:0 (21:15, 21:17).

Двата мъжки полуфинала ще стартират по едно и също време на двата спортни корта на плажа Венид в 09:50 б.в. на следващия ден сутринта. Малкият край за бронза е с начален час 11:30 б.в., а огромният край за трофея Марина Диневи ще започва в 13:10 б.в.

Телевизия b1b.box ще излъчи директно общо три мъжки и три женски срещи в неделния спортен ден.

Турнирът се организира под егидата на Българска федерация волейбол и се провежда от Nu Boyana Film Studios и техния изпълнителен шеф Ярив Лернер. Партньори на шампионата са B2Y Productions, яхтено пристанище Марина Диневи, Диневи Груп, b1b.box space tv, Circle Media, Bulsatcom, БК - Горна Баня и Playbeach.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР