Бургас. Работна среща се проведе в сградата на Областна администрация

...
Бургас. Работна среща се проведе в сградата на Областна администрация
Коментари Харесай

Ръководството на МВР с областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково взеха решение за срочно отстраняване на компрометираните участъци по българо-турската граница

Бургас. Работна намира се организира в постройката на Областна администрация в Ямбол във връзка със стартиралите действия за увеличаване на защитата на българо-турската граница и уговорките на всички институции. Това оповестиха от Областна администрация, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . На нея участваха заместник-министрите на Министерство на вътрешните работи Емил Ганчев и Венцислав Катинов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров, шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Деян Моллов, регионалните шефове на Бургас, Ямбол и Хасково - проф. Мария Нейкова, Георги Чалъков и Минко Ангелов, шефовете на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи Ямбол и Хасково и РДГП - Елхово.

В хода на работната среща регионалните шефове срещнаха присъстващите с настоящото положение на граничното оборудване, компрометираните сектори и отправените от тяхна страна претенции за приемане на финансови средства за годишна поддръжка на оборудването, които към този миг не са задоволени. Обсъдиха се и опциите за възстановяване на взаимоотношението във връзка с стопанисване на построеното оборудване и наличната пътна инфраструктура сред Министерство на вътрешните работи, в частност „ Гранична полиция “ и регионалните шефове. Те показаха предпочитание построеното краткотрайно възпрепятстващо оборудване да бъде предадено за стопанисване на „ Гранична полиция “, поради това, че са крайни ползватели и имат опция за непрекъснато наблюдаване и оценка за положението на обекта. С оглед намирането на най-рационално мнение в полза на страната, зам.-министър Ганчев предложи регионалните шефове в най-кратки периоди да изготвят и дават в Министерството на вътрешните работи разбор за моментното положение, направените разноски, желаните средства и осъществените действия по поддръжка.

Участниците единомислещо се сплотиха към решението в кратковременен проект да се подхващат дейности за срочно премахване на компрометираните сектори, поддръжката на оборудването и правенето на пътни карти на прилежащата инфраструктурна мрежа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР