Бургас може да остане без вода, след 6 месеца предстои

...
Бургас може да остане без вода, след 6 месеца предстои
Коментари Харесай

Бургас може да остане без вода, предупреди министър Емил Димитров

Бургас може да остане без вода, след 6 месеца следва водна рецесия. Това предизвести в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

Той изиска думата в пленарна зала и посочи, че изказването му е поради форсмажорни условия. "Идвам с положителни планове, не считам да се конфронтирам било с някой от вас, било в политически проект, това е мое персонално изявление и не наемам никой от политическа мощ ", съобщи той.

Димитров изясни, че става въпрос за язовир "Камчия ". "От януари Министерство на околната среда и водите написа 10 пъти доклади, графици, 10 пъти пращаме информация и до Министерския съвет, създали сме два консултативни съвета по водите. Всички са взели единомислещо решение, че при положение, че трета година има суша, потреблението е в общоприетите размери и размери, Бургас ще остане без вода за питейно битово доставяне ", сподели министърът. Нищо не последва от това, уточни той. От септември Димитров предизвестява всички общини в региона за казуса.

"МЗХГ и Министерство на регионалното развитие водят война между тях, земеделците не си дават язовира, с цел да може те да разгласят социална поръчка. Министерство на регионалното развитие не могат да стартират, тъй като земеделците не им дават документите. Имаме гласувано решение на Министерския съвет, подписано от премиера, някакъв си шеф на кабинет и зам.-министър не дават документите, с цел да се стартира строителството, цензурират премиера ", сподели Димитров.

Ще допуснем Южното Черноморие да стане залог на корпоративен интерес, сподели министърът и добави, че кметът на Бургас има роля на фен в тази обстановка.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР