Бургас. Хубавата новина е, че интересът към проблемите на Черно

...
Бургас. Хубавата новина е, че интересът към проблемите на Черно
Коментари Харесай

Руска Бояджиева, заместник-кмет на Бургас: Хубавата новина е, че интересът към проблемите на Черно море вече е целогодишен

Бургас. Хубавата вест е, че ползата към проблемите на Черно море към този момент е целогодишен. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас Руска Бояджиева, заместник-кмет по Европейски политики и околна среда по време на семинар на тематика „ Въздействието на замърсяването с твърди боклуци в Черно море и други аспекти на опазването на околната среда “. По думите ѝ този семинар е следващото доказателство, че има потребност да се обръща внимание на проблемите на морската околна среда.
„ Идеята да се грижим за Черно море създаваме, дружно с всички наши сътрудници, към този момент години наред. Сега се появява един подобаващ инструмент, какъвто е планът, финансиран по Съвместна оперативна стратегия „ Черноморски басейн “, който ни дава опция да удвоим напъните си в тази тенденция. Тази опция, несъмнено, е добре пристигнала “, изясни Бояджиева. Тя добави, че днешният семинар е стартът на този план, а концепцията е да се съберат всички заинтригувани страни, да консолидират сили и да осъществят дружно дейностите по плана. „ Всички виждаме на какво сме способни, не полагайки нужната грижа за морската околна среда. За благополучие обаче, сме способни и да не произвеждаме отпадъците, които изхвърляме “, добави Бояджиева. Според нея общите старания и семинари като днешния могат да доведат до сполучлива предварителна защита в тази тенденция.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР