Бургас е вторият град в България, който стана част от

...
Бургас е вторият град в България, който стана част от
Коментари Харесай

Тази година в Бургас ще има не 1, а 3 тайни концерта на Sofar Sounds!

Бургас е вторият град в България, който стана част от интернационалната карта на Sofar Sounds.

Другата дестинация на стилната музикална поредност е столицата София.

Sofar е международен формат секрети концерти, които се случват на нетрадиционни градски местоположения. Във фокуса са качествената музика и младите надарени реализатори, като постоянно се канят по трима соло актьори или групи, които показват част от своето творчество.

Форматът съществува в над 350 града по целия свят. През 2017 година за първи път стъпва в София и се радва на огромен интерес – местата свършват за броени часове. Досега в България са осъществени над 50 концерта, в които са взели участие близо 200 реализатори от страната и чужбина. На сцената на Sofar у нас са се изявявали както разпознаваеми имена като Прея, Рут Колева, Свилен Ноев, Мастило, Тони, Елена Сиракова, Илин Папазян, по този начин и редица дебютиращи музиканти.

„ Целта на формата е да показва нова българска музика и да й оказва помощ да доближи до по-широка публика. В YouTube канала на Sofar с 1,3 млн. клиенти, към този момент има над 100 български видеа и това ни прави доста щастливи. “, споделя Виолета Лазарова, един от моторите на самодейността в България.

Бургас към този момент е бил хазаин на два Sofar концерта през 2020 година и 2021 година по покана на Община Бургас. От тази година събитията към този момент ще се случват регулярно и ще покажат един нов и разнороден метод за слушане на музика онлайн.

През 2022 година са планувани 3 концерта в Бургас – на 24 юли, 21 август и 16 октомври. Локациите постоянно са разнообразни и гостите схващат точния адрес в деня преди концерта, а имената на музикантите остават в загадка до последно. Организаторите разкриват, че ще канят млади реализатори с авторско творчество от България и чужбина.

Записването за Sofar концертите става в интернационалния уебсайт на платформата:

Билетите за концертите в Бургас ще са на цена 10 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР