Булпрос и ec4u се обединяват за доставка на облачни услуги

...
Булпрос и ec4u се обединяват за доставка на облачни услуги
Коментари Харесай

Булпрос се слива с германска компания


Булпрос и ec4u се сплотяват за доставка на облачни услуги за цифровизация на клиенти в Европа
(на фотографията: Ивайло Славов (вдясно), основен изпълнителен шеф на Булпрос, и Давид Лау, основен изпълнителен шеф на ec4u)

Германската компания ec4u и основаната у нас Булпрос (B ulpros) подписаха съглашение за обединение, с цел да оферират последващо потомство облачни услуги в областта на дигитализацията. Финансови параметри на договорката не се оповестяват.

Съвместната цифрова платформа ще има над 1 400 чиновници в 25 офиса в 11 страни и е подкрепена от паневропейската компания за частни финансови вложения Silverfleet Capital, която влага като мажоритарен акционер в обединената организация.

ec4u и Булпрос си сътрудничат от 2018 година сферата на цифровите облачни решения. Основателите и актуалните управителни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да ръководят обединената компания. Сделката по сливането предстои само на утвърждение от регулаторните органи.

Основаната през 2000 година ec4u специализира в цифровата промяна на сериозни бизнес процеси в региона на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване и ръководство на CRM системите на клиентите.
още по тематиката
До момента ec4u сполучливо е осъществила над 800 плана за промяна, най-вече в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 специалисти.

Булпрос, учредена през 2010 година, е компания за цифрова промяна, която предлага внедряване на цифрови решения, решения за киберсигурност, миграция към облачни технологии, ръководени услуги, както и софтуерни услуги. Оперира в световен мащаб с над 1000 чиновници в 20 офиса в Европа и Северна Америка.

Всяка от двете компании има одобрени взаимоотношения със стратегически софтуерни сътрудници, включително Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се управлява от софтуерната промяна като основна макротенденция. Сред последните планове на вложителя са TrustQuay, снабдител на тръстови, корпоративни услуги и ръководство на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за ръководство на заеми. Други сполучливи вложения в бранша на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР