• България да намали цялостната си зависимост от изкопаеми горива

...
• България да намали цялостната си зависимост от изкопаеми горива
Коментари Харесай

ЕК съветва да намалим зависимостта от изкопаеми горива

• България да понижи цялостната си взаимозависимост от изкопаеми горива и вноса им, като форсира създаването на възобновими енергийни източници (ВЕИ) и диверсифицира източниците на газови доставки посредством увеличение на интерконекторите със прилежащите страни.

Страната би трябвало да усили напъните си за понижаване на търсенето на сила, като ускори енергийната успеваемост в промишлеността и в частния и публичния сграден фонд.

Необходимо е също по този начин поощряване на устойчиви решения в областта на централизираната топлофикация.

Това е една от трите на Европейската комисия към България. Те се съдържат в огласения през днешния ден. Той бе показан от изпълнителния зам.-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис и еврокомисаря за стопанската система Паоло Джентилони.

Действията би трябвало да бъдат подхванати от страната ни през 2022 и 2023 година

• През 2023 година България би трябвало да подсигурява, че растежът на обществените разноски е в сходство с цялостната бюджетна политика, като се вземе поради продължаващата краткотрайна и целева поддръжка за най-уязвимите от повишаването на силата семейства и компании, както и за бежанците от Украйна.

Публичните вложения би трябвало да бъдат разширени към зеления и цифровия преход и за енергийнаата сигурност, в това число посредством потребление на Механизма за възобновяване и резистентност, тактиката PowerEU за енергийна самостоятелност и други европейски фондове. След 2023 година София би трябвало да води фискална политика, ориентирана към постигането на рационално средносрочно положение на бюджета.

• Необходимо е също по този начин България да пристъпи към използването на своя народен проект за възобновяване и резистентност в сходство с задачите, сложени от решението на Съвета на Европейски Съюз от 4 май.

Страната би трябвало да показа програмните документи за кохезионната политика за 2021-2027 година с оглед привършване на договарянията с Европейската комисия по въпроса и следващо започване на използването.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР