Булгаргаз може да бъде осъден от руския енергиен гигант Газпром

...
Булгаргаз може да бъде осъден от руския енергиен гигант Газпром
Коментари Харесай

Енергийният министър допуска, че Газпром може да осъди Булгаргаз


" Булгаргаз " може да бъде наказан от съветския енергиен колос " Газпром " при арбитражно дело, като рискът е да се платят стотици милиони $. Това съобщи служебният енергиен министър по време на парламентарния надзор, съобщи БНР.

На 14 ноември предходната година " Газпром износ " заяви, че трибунал в Стокхолм е постановил, че финландската компания " Газум "  (Gasum) би трябвало да му изплати над 300 милиона евро за доставки на газ, откакто не се е придържала към отговорностите си по клаузата " вземай или плащай ". 

" Обсъждаме с адвокати вероятността подобен иск да бъде предявен към нас. Паралелно оценяваме всички вероятни искания, които нашата страна може да има към " Газпром износ " за недоставени количества. Едно такова правосъдно, в тази ситуация арбитражно, съгласие единствено по себе си е извънредно тежък и безценен развой с неразбираем резултат. Ако всички причини са на нечия страна, има 90% късмет тази страна да завоюва. Рискът съществува, материалният интерес е голям за мащабите на нашата страна, приказваме за стотици милиони. Ако бъде открито нарушение на закона, съответните органи ще потърсят наказателна отговорност. Това дали жителите ще платят сметката, в случай че има такава, това е несъмнено ", сподели министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР