БулфотоМинистърът на образованието Красимир Вълчев изпрати писмо до началниците на

...
БулфотоМинистърът на образованието Красимир Вълчев изпрати писмо до началниците на
Коментари Харесай

Вълчев: Училища и забавачки да не събират пари от родителите

Булфото

Министърът на образованието Красимир Вълчев изпрати писмо до началниците на просветителните инспекторати, шефове на държавни и общински детски градини и учебни заведения, министрите на културата и младежта и спорта, както и кметове на общини, напомни на детските градини и учебните заведения, че нямат право да събират спомагателни средства от родителите на децата и учениците, които образоват.

В него се показва, че безплатното обучение включва както правото да не се заплащат такси за образованието, по този начин и безвъзмездното прилагане на материалната база за образование и развиване на ползите и качествата на децата и учениците.

" Събирането на средства от родителите на децата и учениците за материали и консумативи, за възстановяване на материалната база и други настоящи разноски по издръжката на процеса на образование и образование в общинските и държавните учебни заведения и детски градини няма правно съображение. Родилите на децата и учениците имат обвързване да заплащат единствено нормативно регламентираните такси ", написа Вълчев в писмото.

Образователният министър добавя още, че настоятелствата също не могат да се употребяват за събиране на спомагателни суми, защото набирането на средства под формата на дарения би трябвало да става при съблюдаване на правилото за доброволност и персонална воля на донора.

" Вземането на решение от органите на настоятелството или от управлението на учебното заведение за събиране на избрана сума като подаяние от всички родители не е в сходство с доброволния темперамент на дарителството. ", акцентира министърът. / 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР