Букурещ. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се

...
Букурещ. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков и министър Мариус-Константин Будай обсъдиха сътрудничеството в социалната политика между България и Румъния

Букурещ. Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков се срещна с министъра на труда и обществената правдивост на Румъния Мариус-Константин Будай. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа . Разговорът се състоя в границите на петото съвещание на Съвета за съдействие на високо ниво сред държавните управления на България и Румъния, което се организира през днешния ден в Букурещ.
Двамата министри показаха удовлетворение от дейното съдействие сред двете страни в региона на труда и обществената политика и разискаха опциите за задълбочаване на партньорството в тези сфери.
По време на диалога министър Петков съобщи, че приключването на работата по основни законодателни досиета, посредством които ще се ускори общественото измерение на Европейския съюз и ще се извършват правилата на Европейския дирек за обществени права е приоритет за България. Той акцентира, че страната ни е градивен и деен сътрудник в преговорния развой в границите на Съвета на Европейски Съюз.
Министър Петков и министър Будай обмениха и опит в прилаганите политики във връзка с хората с увреждания, пазара на труда и общественото обезпечаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР