Бухалчестият плаун е многогодишно трeвисто растение с тънко, пълзящо стебло,

...
Бухалчестият плаун е многогодишно трeвисто растение с тънко, пълзящо стебло,
Коментари Харесай

Баба знае: билката, която лекува хроничен алкохолизъм

Бухалчестият плаун е многогодишно трeвисто растение с фино, пълзящо стебло, достигащо до 1 м дължина стебло, и коренище, наподобяващо вълча лапа. От стеблото му излизат разклонени, отвесно изправени клончета.

Листата на бухалчестия плаун са дребни, спирално ситуирани върху стеблото и клонките, линейни, достигащи на дължина 3-5 мм и завършващи с бяла власинка, дълга 2-3 мм.

Расте по каменливи и скални места, сред хвойнови шубраци и в смърчови гори в Средна и Западна Стара планина, Витоша, Рила, Западен Родопи и Пирин, сред 1600 и 2200 м.

В бухалческия плаун се съдържат алкалоиди, захари, минерални субстанции, тлъсто масло, дъбилни субстанции, смоли, пектин, каротен и други
 Какво ще ви се случи, в случай че един месец не пиете никакъв алкохол  Какво ще ви се случи, в случай че един месец не пиете никакъв алкохол  Какво ще ви се случи, в случай че един месец не пиете никакъв алкохол  Какво ще ви се случи, в случай че един месец не пиете никакъв алкохол
Растението се употребява при продължителен алкохолизъм, за отвикване от пиянство. Притежава изключително свойство при консумация на запарка от него преди приложимост на алкохол - провокира неприятни, тягостни чувства, мощно и дълготрайно гадене, изпотяване, забавено дишане. Гаденето се ускорява при в допълнение приемане на алкохол и при тютюнопушене.

Използва се и при ревматизъм, подагра и при облекчение на сърбежа и болката при някои кожни възпаления и екземи. Може да бъде в помощ при бъбречни и чревни колики, хемороиди, усъвършенства функционалността на черния дроб и работи противовъзпалително.

Възможно е билката да се съчетае с орех, копитник, глухарче, бич и други целево подобаващи лечебни растения.

Да се приема единствено по лекарско наставление и под лекарски контрол!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР