Буен фикус за кратко време, всеки може да има, ако

...
Буен фикус за кратко време, всеки може да има, ако
Коментари Харесай

Фикус бенджамин

Буен фикус за малко време, всеки може да има, в случай че се грижи вярно за него.

В тази публикация ще споделим с вас скъпи препоръки за това по какъв начин да се грижите за фикуса, тъй че да пораства като вманиачен.

Ето по какъв начин да си отгледате огромен фикус бързо.

Правилна саксия
Има неправилно разбиране, че колкото повече място е обещано на растението, толкоз по-добре ще пораства. За фикуса саксията би трябвало да е с по-голям диаметър от кореновата система, с най-много 4 см.

Почва
Достатъчно е да употребявате така наречен “универсална ” почва. Смесете я с кръговиден агроперлит – тъй че корените да дишат.

Слънце
Фикусите с петнист цвят имат специфичност: светлите сектори не са толкоз изложени на ултравиолетова светлина. И те не създават хлорофил.

Тези листа, въпреки това, се нуждаят от доста светлина, с цел да компенсират неналичието на зелена маса. По-трудно е за фикусите със зелени лъскави листа в това отношение – те би трябвало да бъдат сложени на място, където има доста разсеяна светлина. Но при дефицита й те могат да забавят растежа си. В тази връзка фикусът Бенджамин ще има преимущество!

Той е привикнал да живее в парещ климат. Трябва да го поливате, когато горният пласт на почвата изсъхне с един сантиметър.

Подхранването значително е отговорно за бързия напредък на фикуса.

Вижте още: Зелева диета

Комплексният минерален тор за декоративни листни растения ще покрие всички потребности на фикуса от микроелементи. Освен фосфор, калий и азот би трябвало да участват бор, желязо, магнезий, манган и други.

Калциевият нитрат напролет е потребен за наддаване на тегло и нови листа.

Магнезиевият сулфат е задоволителен два пъти на сезон.

Правете поддържане с желязо понякога за общо развиване.

Важно е да се вземе поради, че през зимата подхранването би трябвало да бъде понижено на половина.

Познавайки тези тънкости, ще имате избухлив фикус. Трябва да се помни, че той не обича течение и ниски температури (под 14 градуса).

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР