Будистка пагода в Мианмар беше отнесена от река пред очите

...
Будистка пагода в Мианмар беше отнесена от река пред очите
Коментари Харесай

Шокиращо ВИДЕО: Будитски храм внезапно потъна пред очите на смаяни поклонници

Будистка пагода в Мианмар беше отнесена от река пред очите на смаяни поклонници. Храмът стана жертва на продължителните поройни дъждове в региона. Нивото на реката се повиши в резултат на неприятното време, като се допуска, че водата е нарушила основата на пагодата, ситуирана на брега, написа bTV.
Златната сграда е издигната през 2009 година, когато към момента е била надалеч от реката. Година след година водата предизвиква ерозия на почвата в основите на постройката, което довежда до разрушение на структурата.

Наводненията в Мианмар през последния месец предизвикаха голям брой вреди в града, отнемайки живота на двама души. Броят на потърпевшите надмина 90 000.

Около 60 000 поданици са евакуирали домовете си след предизвестията на държавното управление, че наводненията ще продължат. Причина са мусоните, които духат от морето към сушата от май до октомври.

Циклони, наводнения, рискови температури и трусове са постоянно срещани в страната, която се намира в един от най-бедните региони на Азия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР