btv Административният съд в София оневини сценариста на Слави Трифонов

...
btv Административният съд в София оневини сценариста на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Съдът оневини сценарист на Слави Трифонов за скъсана снимка на Плевнелиев

btv Административният съд в София оневини сценариста на Слави Трифонов Филип Станев, който скъса в ефир фотография на тогавашния президент Росен Плевнелиев. Случаят е от началото на юни 2016 година, когато Станев демонстративно скъса в ефир фотографията на президента и я смачка, наричайки го " политически мъртвец ". Ето какво сподели по този случай самият Трифонов в обществената мрежа Facebook:

" В началото на годината кметът на Стара Загора беше тръгнал да съди един жител, който във фейсбук го е определил като " комичен “. Разбира се, сходно дело няма по какъв начин да бъде извоювано от кмета. Защо? Още тогава написах, че политиците и ръководещите би трябвало да демонстрират по-голяма толерантност и приемливост към рецензия и отзиви. Защото това го разрешава законът, това го разрешават конвенциите за правата на индивида и за главните свободи. Една от главните свободи е свободата на изложение. Не знам дали нашите политици го схващат това или ще не престават да желаят от нас да се държим към тях като към гаджета.

Все отново, окуражен съм, че свободата на изложение по един позабравен проблем беше дефинитивно предпазена от Административен съд София-град. Става въпрос за случая, в който моят сътрудник Филип Станев скъса в ефир фотографията на президента Плевнелиев. Не знам дали си спомняте този случай, не знам дали си спомняте и този президент. Ако не си го спомняте този президент, може да се поразровите из светската хроника – през днешния ден ще го откриете там, дава отговор за астрология и метеорология.

Та, с решение номер 2221 от 29.03.2019 година съдът отбрани невербалната независимост на изложение на Филип Станев и постанови, че не са нарушени нито законите, нито Конституцията на страната.

Не е неприятно да си напомним и какво провокира Филип Станев да употребява този некрасив, само че легален и обективен прийом на изложение. Президентът, който през днешния ден може да откриете в светската хроника, беше сезирал Конституционния съд за 3 от 6-те въпроса на инициирания от нас, жителите, референдум. И по този начин, уважаеми сънародници, на вас даже не ви беше дадена опцията да кажете, да вземем за пример – желаете ли броят на депутатите да бъде понижен на половина. Защото, в случай че вие желаете и смятате, че това е вярно, то би трябвало да се случи, даже в случай че се постанова и смяна на Конституцията. Защото вие сте суверенът. Не го забравяйте. Не забравяйте и другото – политиците и ръководещите не са ви гаджета. Бъдете дейни, сериозни и изисквайте. Това е ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР