БТА Сайтът Бърд.бг публикува данните, свързани с , които го уличават

...
БТА
Сайтът Бърд.бг публикува данните, свързани с , които го уличават
Коментари Харесай

Делян Пеевски е един от двамата български политици в досиетата Пандора

 БТА Сайтът Бърд.бг разгласява данните, свързани с, които го уличават в укриване на налози. Според тях, някогашният народен представител и медиен магнат е обвързван с 3 офшорни компании, за които няма никаква диря в подадените от него имуществени заявления.

Данните за тях са от интернационалното следствие " Досиетата Пандора ", част от което е и Бърд.бг.

Докато е бил притежател на тези компании, е бил депутат. Правилникът на Народното събрание категорично не разрешава на депутатите да вземат участие в управителни или контролни органи на търговски сдружения и кооперации.

При встъпването си в служба всеки национален фаворит попълня специфична декларация, че не заема несъвместими длъжности. Депутатите могат да имат благосъстоятелност в търговски сдружения, само че би трябвало да ги заявяват, написа още в обявата на Бърд.бг.

Името на другия български политик, който беше упоменато, че съществува в " Досиетата Пандора " към този момент не е известно.

Досиетата уличиха в укриване на налози над 300 политици от над 90 страни. Руският президент Владимир Путин, както и чешкият Андрей Бабиш са измежду имената.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР