БСП внесе предложение в деловодството на парламента, с което се

...
БСП внесе предложение в деловодството на парламента, с което се
Коментари Харесай

БСП иска отмяна на мораториума върху АЕЦ Белене

БСП внесе предложение в деловодството на Народното събрание, с което се желае анулация на мораториума върху АЕЦ "Белене ".

"Стоим зад реализацията на плана. Това е явен знак към всички вложители, че ние сме научили уроците от предишното, че няма да имаме промени в бъдеще в политиката по осъществяване на плана "Белене ", който е нужен за развиването на стопанската система на страната ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.

От Българска социалистическа партия считат, че втората атомна централа е нужна за развиването на българсната стопанска система.

Вчера парламентарната комисия по енергетика прегледа отчета на министър Теменужка Петкова за разновидностите за реализация на градежа на АЕЦ "Белене ". Тя разгласи, че с цел да може да продължи реализацията и търсенето на вложител, би трябвало да бъде анулирана възбраната, писа Оффнюз.

През май пък министър председателят Бойко Борисов разгласи, че държавното управление ще внесе в Народното събрание предложение за анулация на възбраната за строителството на АЕЦ „ Белене”. Тогава той сподели, че предлагането ще бъде импортирано "до седмица ", само че до момента това не се е случило.

Народното събрание взе решение за налагане на мораториум през 2012 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР