БСП внесе искане в Конституционния съд решението на Народното събрание,

...
БСП внесе искане в Конституционния съд решението на Народното събрание,
Коментари Харесай

БСП даде парламента на КС за гласуването на оставката на Делян Добрев

Българска социалистическа партия внесе искане в Конституционния съд решението на Народното събрание, с което се отхвърля оставката на Делян Добрев, да се разгласи за противоконституционно. Искането на левицата беше подкрепено с 62 подписа на алените.

 Делян Добрев продължава да бъде народен представител Обновена
Делян Добрев продължава да бъде народен представител

Според него водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не е неодобрен

" Управляващите от ГЕРБ и Оперативна програма са подготвени да потъпчат Конституцията, с цел да запазят модела " кумгейт ". Народното събрание надвиши своите пълномощия като отхвърли да освободи Делян Добрев ". Това съобщи секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов при внасянето на настояването в Конституционен съд.

Според Попов редица адвокати са на мнение, че съгласно Конституцията, на процедура Народното събрание няма пълномощия да откаже освобождението на Добрев, а е следвало просто да удостовери тази оставка.

 Корнелия Нинова зове публицистите да не мълчат
Корнелия Нинова зове публицистите да не мълчат

Не е опрощение, че става дума за персонално мнение на един народен представител

По думите на Попов алените са уверени, че Конституционният съд ще подходи експертно и съгласно наредбите в Конституцията на Република България. В Българска социалистическа партия се надяват искът им да бъде почетен, добави Попов.

Червеният народен представител съобщи също, че в случай че искът на Българска социалистическа партия бъде почетен от Конституционен съд и съдът разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание, то решението на съда ще работи и за напред като правосъдна процедура. " Народно събрание още веднъж следва да прегледа плана за решение за оставката на Делян Добрев и да я одобри. Това са единствените негови пълномощия ", изясни още Попов.

 41% от българите знаят за шуробаджанащина
41% от българите знаят за шуробаджанащина

Има риск от спад на доверието в двете партии от ръководещата коалиция

Народният представител на левицата Явор Божанков също дефинира дейностите на Народно събрание като противоконституционни. Според него оставката е персонален акт и незачитането на подобен акт е нарушение на правото на този, който я е подал. По този метод подателят на оставката оставал без избор самичък да взема решение къде и какво да работи.

 Нинова се закани да извади
Нинова се закани да извади " суджука " от всяка община

Александър Ненков е идващият Добрев, безапелационна е Нинова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР