БСП винаги застава на принципни позиции. Министърът на вътрешните работи

...
БСП винаги застава на принципни позиции. Министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Служебното правителство се занимаваше с уволнения, докато държавата е в лошо състояние

БСП постоянно застава на кардинални позиции.

Министърът на вътрешните работи през днешния ден е споделил, че служебното държавно управление няма и 100 дни толеранс – не, постоянното държавно управление нямаше 100 дни толеранс. Служебното може да има и доста повече толеранс, тъй като не се регистрира на никой. Правеше едни уволнения и се занимаваше с назначения, а системите в страната са в неприятно положение. Щом сме му поискали оставката – значи имаме отрицателно мнение за неговата работа. ” Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по просвета и медии Иван Ченчев в ефира на Евроком.

Според Ченчев всички в България знаят, че има каналджийство, а хората от пограничните региони даже и маршрутите им знаят. „ Българските жители би трябвало да бъдат успокоени и то освен тези, които живеят там. Оказва се, че има и значение на кого се обаждаш – дали е на полицията или на гранична полиция. Защото едните връщат мигрантите назад там, откъдето са влезнали. В другия случай ги вкарват в центрове. Къде са “Фронтекс “, които трябваше да стоят на границата? Това ли е европейската граница? Да, страната може би се затруднява с ресурсите. Говорил съм с началник от гранична полиция, който се оплакваше, че като му се скапе високопроходим автомобил, в бюджета няма планувани средства за неговото отремонтиране. Например в район, където ние имаме два патрула – от другата страна в същия диапазон и параметър разполагат с 16 патрула “, добави социалистът за миграционния напън.

Той уточни, че на съвещание на парламентарната Комисия по просвета и медии през днешния ден е отхвърлила оферти Закон за удължение на бюджета. „ Парламентът е нужен и хората го видяха. Например през днешния ден в Комисия по спорта гласувахме оферти за данъчни облекчения, в това число и на деца в неравностойно състояние “, сподели още националният представител от левицата.

„ Може би има политически нарцисизъм, само че той се появи тогава, когато пристигнаха планове нямащи нищо общо с Народното събрание, когато се вършат партии в насипно положение. Когато една сериозна партия, като Българска социалистическа партия, поредно предлага редица от ограничения – най-после постоянно се оказваме прави. Ние желаеме разговор за национални цели и цели. Ще видя какво може да се направи по въпроса за основаването на институция, която да се занимава единствено с демографски въпроси и ограничения “, изясни социалистът за настоящата политическа обстановка.

„ Всички експерти, с които съм приказвал ми споделят, че не можем да сложим друго гориво на АЕЦ „ Козлодуй “. На всичкото от горната страна за следващ път ни се внася за гласоподаване нещо, за което нямаме информация “, разяснява Иван Ченчев за обстановката в АЕЦ „ Козлодуй “ и съобщи, че социалистите за дали своят вот срещу предложенията да се търси неруско гориво за него.

Той посочи, че не може секторите на културата, младежта и спорта да са първи по недофинансиране. „ Българска социалистическа партия постоянно сме се борили за бранш просвета да достигнем 1% от Брутният вътрешен продукт. При министър на културата Стефан Данаилов достигнахме 0.8%. Вместо да запазим тренда по-късно този % падна и в този момент е 0.4%. Това не би трябвало повече да продължава. Читалищата в България са близо 4000. Стандартът им ще бъде повишен, само че би трябвало съществено да се мисли за всички в тази сфера “, добави депутатът от левицата.

„ Националната библиотека има над 8 милиона издания и на година бройките се усилват с над 50 хиляди. Тази библиотека при подобен увеличаващ се фонд към този момент няма вместилище. Поех ангажимент и ще предизвиквам среща с регионалния шеф на София – Националната библиотека да има втора постройка за вместилище “, сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР