БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това

...
БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това
Коментари Харесай

Нинова след срещата с Радев: Виждам у хората умора от избори, апатия от политическия живот

БСП върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. Това беше последната опция за лъчение на кабинет от 48-ото Народно заседание и за пети път за последните две години отиваме към предварителни избори.

След като върна досието на президента Румен Радев водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че са създали всичко допустимо за съставяне на кабинет, само че не са срещнали единодушие по избраните от тях четири целта. Според нея неуспехът и на третия мандат е общ неуспех на 48-ото Народно заседание.

" Не можа да се сформира и с първия мандат, и с втория, тъй че това е общ крах на 48-ото Народно заседание. Нямаше партия, която да може да осъществя третия мандат, изключително след абсурда с Nexo ", уточни Нинова.

Тя разяснява, че датата на идващите избори е работа на президента.

" Конституцията не дефинира съответен период. Затова слушаме експертите, които споделят, че би трябвало изборите да се насрочат във допустимо най-кратък период, другояче вървим по ръба на конституцията ", акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия чака сложна предизборна акция. Според нея, обаче, резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

" Виждам у хората отмалялост от избори, незаинтересованост от политическия живот. За нас това е главният политически конкурент и главната цел - да ги убедим, че е значимо да гласоподават, тъй като посредством тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията ", посочи Нинова.

Тя разяснява, че е допустимо Българска социалистическа партия да разиска на идния си конгрес повдигане на възбраната за коалиция с ГЕРБ при положение, че има импортирано такова предложение.

Декларира и, че Българска социалистическа партия поддържа изрично парламентарната република като форма за ръководство на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР