БСП спечели изборите за кмет в Разград. Кандидатът на столетницата

...
БСП спечели изборите за кмет в Разград. Кандидатът на столетницата
Коментари Харесай

БСП надви ГЕРБ в Разград, кметът прави коалиция с десните

БСП завоюва изборите за кмет в Разград. Кандидатът на столетницата депутатът Денчо Бояджиев победи любимеца на ГЕРБ лекар Валентин Василев и ще ръководи общината трети мандат. На балотажа в неделя социалистът взе 54,3% от гласовете на гласоподавателите, докато  досегашният градоначалник получи поддръжка от 42,5%.

Бояджиев, който обра протестния избор обаче  мъчно ще образува болшинство в локалния парламент. Неговата партия Българска социалистическа партия вкара 6 съветници и наличието й в 33-членния орган на самоуправление е прекомерно малко. Човекът на Българска социалистическа партия към този момент разгласи, че ще предложения за съдружен сътрудник десните партии, които също имат 6 съветници, само че и това няма да е достътъчно.

В общинския съвет в Разград влязоха 6 политически сили, като ГЕРБ има най-голямата група от 8 съветници. Най-вероятно дали зад Бояджиев ще застане твърдо болшинство, ще реши Движение за права и свободи. Движението има 6 представители в раздробения общински съвет и в случай че Бояджиев получи поддръжка от хората на Карадайъ, ГЕРБ ще мине в съпротива. Ако тази настройка не  сработи, работата на локалния парламент може да зацикли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР