БСП ще задържи мандата до избора на шеф на КЕВР.

...
БСП ще задържи мандата до избора на шеф на КЕВР.
Коментари Харесай

БСП ще задържи мандата до избора на нов шеф на КЕВР

Българска социалистическа партия ще задържи мандата до избора на началник на КЕВР . Това разгласи вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, след изключителна среща с управленията на парламентарните групи. За задачата ще бъде анулирана част от депутатската почивка - от 1 до 15 август. Целта е в същото време да се провежда избор на нов началник на КЕВР. 

Решението на Конституционния съд , че ръководителят на КЕВР е определен противоконституционно , блокира работата на КЕВР. Това съобщи Нинова преди изключителната  среща. 

" Няма орган, който да дефинира цените на газ, парно, ток, вода . Не можем да въведем двете цени – едната за хора с по-малко ползване и по-бедни, едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието енергийна беднотия и да определим помощи, на фона на задаващите се сложни месеци ", безапелационна беше Нинова.

По думите ѝ това основава и нов проблем към образуването на държавно управление . " Чувам депутатите от през вчерашния ден, че им трябват четири седмици за избора на нов началник на КЕВР ". 

По думите ѝ е безразсъдно да се чакат четири седмици, в които Българска социалистическа партия би трябвало да задържи мандата . „ Не мога да държа мандата безпределно. Въпреки, че конституцията не ни лимитира във времето, не е морално по отношение на обществото “. 

Нинова изясни, че на срещата ще бъдат разисквани ясно периоди и ще се търсят съответни решения за превъзмогването на рецесията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР