БСП ще се срещне с ГЕРБ-СДС вероятно в понеделник, за

...
БСП ще се срещне с ГЕРБ-СДС вероятно в понеделник, за
Коментари Харесай

Нинова: БСП ще се срещне с ГЕРБ-СДС вероятно в понеделник

БСП ще се срещне с ГЕРБ-СДС евентуално в понеделник, с цел да разбере от Борисов каква му е концепцията за сформиране на държавно управление.

Това съобщи в ефира на бТВ ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Обади ми се сутринта, преди да дойда в студиото. Покани ни на среща. Тя евентуално ще е в понеделник във формат представители на двете обединения. Очакваме на следващия ден той да каже каква му е концепцията за сформиране на държавно управление ", уточни Нинова.

Тя още веднъж удостовери позицията си, че методът на ГЕРБ е неверен.

" Правилният е всички да се съберем, да извадим 5-6 неща, значими за България, да определим рационални периоди и тогава да търсим хората, които да извърша тези задания. Според мен не би трябвало да са водачи и ярки политици. Не се прави по този начин политика - ето ви министър председател и политици и попълвайте ", акцентира Нинова.

" Ще отидем на диалозите, на които ни канят и ще забележим дали имат желание за промяна, и ще решим ", добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова разяснява и желаната оставка на основния прокурор от претендента за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел.

" Мисля, че главата на Гешев е част от договорка за държавно управление. Мисля, че тази оферта от Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да споделя: Моето държавно управление и моя правосъден министър ще създадат това и това. Първо още не е определена за министър председател. А няма " мое държавно управление и мой министър ". Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии. Така че първо малко по-скромно. За нас това значи политическа интервенция, тъй като тя към този момент се явява и като политическо лице. А още това е най-бързата реакция в системата - за 24 часа от цялостна поддръжка на Гешев шестима прокурори да се обръщат, с цел да му искаш оставката. Тези хора не са самостоятелни ", безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР