БСП се хвърли в люта битка за главата на финансовия

...
БСП се хвърли в люта битка за главата на финансовия
Коментари Харесай

Лапането на партийни субсидии уби заканите на Корнелия, че ще сменя системата

БСП се хвърли в люта борба за главата на финансовия министър Владислав Горанов, който бил отговорен, че партиите получавали дотации по 13,20 лева за автентичен глас, а не 11 лева, както е редно. Останалите парламентарни групи замълчаха, посипаха си главите с пепел и наведаха гузно очи. Очевидно е – всички са знаели, че в партийните им каси влизат повече средства, в сравнение с би трябвало. Въпреки това, през годините са си траели и очевидно са приемали като избирателен бонус непредвидения подарък.
В бюджета на „ Позитано “ 20 по същия метод са шапки с по 2,20 лева повече на глас, само че другарите, които през днешния ден са стожери на честността и справедливостта, не са се обадили и още при първото нарушаване не са потърсили сметка на финансовото министерство. Българска социалистическа партия са живели с мъдростта на Мечо Пух – „ колкото повече, толкоз повече “. Ако от „ Шоуто на Слави “ не бяха извадили данни за нарушаването, Крум Зарков нямаше да чете морал и да упреква Владислав Горанов, че не си е приключил работата.

Наглостта и лицемерието

в алените редици са безгранични. Младият народен представител даже не се усеща, че и той е лапал от надписаните дотации. Лидерката на Крум Зарков Корнелия Нинова пък се заяде, че като карал джипа, с цел да ревизира сектори от автомагистралите, Бойко Борисов харчел държавно гориво. Народът от дълго време е привикнал с сходни кръчмарски осъществявания, които първоначално бяха смешни, към този момент са отблъскващи. От вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия са вдигнали ръце и заобикалят под паника всяко събитие, на което може да се засекат с Корнелия Нинова и хората ѝ, с цел да не се излагат и да стават част от цирковете на по-младите си съпартийци.

Ченгеджийските операции и опитите да се заблуждава с подправени вести е в кръвта на огромна част от членовете на Българска социалистическа партия, които толкоз са се оплели в личните си сюжети и неистини, че от време на време се объркват по кое време в действителност е ден и по кое време е нощ. Знаейки, че харчиш пари, които не са твои и си мълчиш, а по-късно обвиняваш другите, е следващият до болежка прочут лицемерен номер от безкрайния набор на „ столетницата “. Бившият финансов министър в кабинета на Ренета Инджова Христина Вучева умерено, без непотребни пристрастености изясни, че не става въпрос за неточност на Владислав Горанов, а за административна пасивност. Това надали ще трогне изключително социалистите, които през цялата години наред си повтарят стиха на Христо Радевски за партията: „ аз знам, аз имам вяра, че си права, когато съгрешиш даже! “.

В отговор на всичко изречено и изписано към дотациите, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще предложи на Народното събрание партиите да взимат по 1 лев на автентичен глас. Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри предлагането с 10 гласа „ за ”. Борците за почтеност и правдивост от

Българска социалистическа партия мистериозно се покриха

и не участваха на съвещанието на комисията. Единствено Корнелия Нинова се опита да упрекна Бойко Борисов от парламентарната естрада, че си прави спешен пиар, с цел да прикрие грешката при изплащането на дотациите. Няколко часа по-късно обаче лицемерието на алените лъсна – сякаш щяха да сменят системата, сякаш щяха да поддържат оферти, които са в обществена изгода на народа, само че се изпокриха по кьошетта в Народното събрание. Колеги и съпартийци на Корнелия Нинова се майтапят, че даже Борисов да направи пенсиите 2 000 лева, а заплатите – 5 000, отново другарката от Крушовица ще откри недостатък поради безкрайната завист и персонална неудволетвореност, която е натрупала против всички – „ сини “, „ червени “, патриоти и така нататък Социалистката от Крушовица не чертае светла политическа орис. В недалечно бъдеще обаче евентуално ще се окаже сама. Ще ѝ останат единствено част от групичката млади вълчета, с които се е обкръжила, ще върви по селата да я черпят с питки и баници, ще се включва в глупави начинания и ще гостува на Ламбо да ѝ споделя за събития от 1975 година
Васил Василев, faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР