БСП проведе консултации с Има такъв народ в рамките на

...
БСП проведе консултации с Има такъв народ в рамките на
Коментари Харесай

След консултациите БСП-ИТН: Общи позиции по управленската програма и готовност за антикорупционно мнозинство

БСП организира съвещания с " ИТН " в границите на третия мандат за сформиране на държавно управление.

Политическите обединения се договориха да работят по управническата стратегия, направена от Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България като Има Такъв Народ ще внесе и свои оферти в нея.

От " ИТН " дефинираха консултациите като ползотворни и градивни и се ангажираха и да изпълнят изискването на " Продължаваме промяната " - до момента в който текат договарянията да се потвърди, че има образувано болшинство против корупцията.

Още през днешния ден депутатите от Има Такъв Народ ще поддържат на първо четене антикорупционния закон на съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси като в следствие ще показват и своите възражения и оферти за промени по него. Така закопроектът ще може да бъде придвижен до гласоподаване в пленарна зала. От партията ще упорстват преди разглеждането му на първо четене в пленарната зала законопроектът да мине и през публично разискване.

" ИТН " ще поддържа и предложенията за процедура за избор на ръководител на КПКОНПИ, сподели Ина Митева.



От Българска социалистическа партия излязоха удовлетворени от днешните договаряния.

" Добрият резултат през днешния ден е общи позиции по управническата стратегия и стартирането на антикорупционно болшинство. Колегите одобряват програмата като база за сформиране на държавно управление. Нямаме базисни разлики. Предложиха допустими оферти, някои от които са и от обществено значение като Закона за персоналната помощ и Закона за радио и телевизия. ", зави Корнелия Нинова.



В началото на срещата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предизвести, че социалистите имат съществени планове да опитат да създадат държавно управление, тъй като знаят какво чака страната в идните зимни месеци и че нямат желание да губят време в празни договаряния.

" Българска социалистическа партия за България " стартира съвещания за кабинет, откакто получи третия мандат от президента Румен Радев. Първата среща през вчерашния ден беше с най-голямата парламентарна група - на " Продължаваме промяната ". Последни ще бъдат диалозите с " Демократична България ".

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР