БСП призова за общ фронт и единение на партии, неправителствени

...
БСП призова за общ фронт и единение на партии, неправителствени
Коментари Харесай

БСП зове за единение за кмет на София извън ГЕРБ

БСП прикани за общ фронт и единство на партии, неправителствени организации и поданици на столицата, които желаят да се промени моделът на ръководство на София, да поддържат претендент за кмет отвън ГЕРБ. Търсим поддръжка от всички, на които им е омръзнало да дишат замърсен въздух, да газят в тиня, да живеят без зеленина в презастроени квартали, да не могат да заведат децата си в детски градини и да чакат с години нови забавачки, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на ИБ на партията. " Премиерът наподобява доста нервозен и жертван за София. По-спокойно, пилците се броят наесен ", обърна се тя към Борисов. Кампанията е още на старта, ще трябват още сили до края, да си ги резервира, предложи Нинова.

" Борисов тича много пред вятъра. Ние още не сме оповестили претендент за София, още не сме приели платформата си за столицата, а той към този момент ни дефинира като популисти и като хора, които ще вършат подла акция в София ", разяснява Нинова думи на премиера. Тя напомни, че тези упреци от Българска социалистическа партия към този момент са ги чували. Те не свършиха добра работа в едни други избори, които ГЕРБ загуби пагубно, акцентира Нинова и прикани министър-председателя да си гледа своите каузи. " Много отговори ще се дават за досегашното ръководство. Да запазим успокоение и хладнокръвие и да проведем хубава, положителна и аргументирана акция ", означи водачът на Българска социалистическа партия.

Явно би трябвало да се промени актуалният лозунг на столицата " Расте, само че не старее " на " Ремонт на ремонта и инспекция на инспекциите ", посочи Нинова и прикани за смяна в ръководството на София и на останалите общини.

" Дали Българска социалистическа партия ще поддържа претендент за кмет на София, или ще издигне собствен? Не изключвайте нито едното, нито другото ", сподели Нинова. Според нея не е предизвикателство дали столичните социалисти ще повдигнат собствен претендент за столичен градоначалник. " Ние в Българска социалистическа партия нямаме навика да слушаме рекомендации, нареждания или каквото и да е от премиера Борисов. Тези неща си ги решаваме вътре в партията. Кандидатът ни за кмет ще стане явен при започване на септември, когато ще се организира конференцията на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София ", безапелационна е Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР