БСП призова правителството да поиска гаранции от ЕК за продължението

...
БСП призова правителството да поиска гаранции от ЕК за продължението
Коментари Харесай

БСП пита за гаранции от ЕК за продължението на Турски поток през България

БСП прикани държавното управление да изиска гаранции от Европейска комисия за продължението на " Турски поток " през България. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. От партията оцениха визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България като стъпка за разговор и възстановяване на връзките сред двете страни.

" Оценяваме доста високо визитата, само че от нея няма съответни резултати за България и за нашите енергийни стратегически планове ", уточни ръководителят на Българска социалистическа партия. Очакваме от държавното управление да предприеме съответни ограничения пред Европейска комисия, а не пиар резултати и приказки, добави тя.

От срещата сред господин Медведев и господин Борисов стана ясно, че съветската страна няма да се ангажира с плана " Турски поток " през България, до момента в който не получи гаранции от Европейска комисия, уточни Нинова. " Затова имаме въпроси към държавното управление на България - поискало ли е такива гаранции, в случай че да - получило ли ги е, в случай че не - за какво не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук насетне, с цел да може да започва целият развой ", добави тя. По думите й другояче би изглеждало, че държавното управление на България е единствено на стадий положителни пожелания, пиар преди европейските избори и нищо съответно като подписано, като контрактувано съглашение сред двете страни.

Оттук нататък на ход е министър председателят Борисов, Европейски Съюз се ръководи от неговите сътрудници, съобщи Нинова и го прикани да насочи искане за гаранции от Европейска комисия и да ги получи в името на националния интерес на България.

Корнелия Нинова означи, че позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била ясна, а точно, че страната ни има потребност от АЕЦ " Белене " и от " Южен поток ", от партията са подкрепили и прекосяването на " Турски поток " през България. Според нея е добре, че позицията на премиера Борисов по енергийните планове е претърпяла развиване, само че ръководените от него държавни управления са изгубили доста време и благоприятни условия за страната ни през тези години.

" Докладът на Европейска комисия за България за 2019 година е най-тежкият удар, който е нанасяла Европа върху българското държавно управление и то от сътрудниците на ГЕРБ ", сподели още Нинова.

Тя цитира данни от документа: " 2/3 от отчетите за съмнителни покупко-продажби, изпратени от финансовите институции към звеното за финансово разузнаване, касаят локални видни политически персони. Но по тези случаи правоприлагащите органи не са подхванали подобаващи следващи дейности ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР