БСП повториха призива на Бойко Борисов за оставка на Иван

...
БСП повториха призива на Бойко Борисов за оставка на Иван
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в синхрон поискаха Радев да уволни Иван Демерджиев

БСП повториха апела на Бойко Борисов за оставка на Иван Демерджиев като длъжностен министър на вътрешните работи ден след убийството на 32-годишния граничен служител на реда Петър Бъчваров при дежурство на границата с Турция.

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов (бивш министър на земеделието до август 2022 г.) прикани Демерджиев да бъде освободен поради несправяне със отговорностите си.

Той припомня, че това е вторият случай за няколко месеца, при които чиновници на Министерство на вътрешните работи губят живота си при опит да противодействат на все по-безогледните закононарушения на трафиканти на мигранти.
" Имаме два съществени случая, приключили трагично. Промените надолу по структурите явно не са ефикасни и довеждат до още по-голяма безнравственост и неспособност на персоналния състав да бъде окомплектован както с необхоодимата екипировка, по този начин и да се попълнят незаетите бройки ", споделя Иванов. " Нашата оценка за работата на Министерство на вътрешните работи, и най-много на управлението, е много отрицателна. Като си стартира от провелите се избори, където не бе извършен нужния надзор и бяха позволени значително изборни измами ", споделя още той.Във вторник Бойко Борисов изиска Румен Радев неотложно да смени Иван Демерджиев поради " нулево справяне по границата ", като приписа на неговата сметка и случаите на хванати пияни и дрогирани полицейски чиновници.
Днес ГЕРБ към този момент упорства и за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров (отново предопределение на президента, само че още от времето на Бойко Рашков като вътрешен министър) поради това, че " професионалното и политическото управление не са си свършили работата ".

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов застана на страната на Демерджиев, като разяснява, че проблемите по българо-турската граница не са резултат от неговата работа като министър и сложи въпроса за какво 200 млн. лева са изхарчени за ограда, която не се поддържа и не стопира мигрантския поток.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР