БСП подмени почти изцяло квотата си в състава на Централната

...
БСП подмени почти изцяло квотата си в състава на Централната
Коментари Харесай

БСП коренно промени квотата си за ЦИК, повтори номинация за шеф на КПКОНПИ

БСП подмени съвсем напълно квотата си в състава на Централната изборна комисия. Това разгласи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков на конференция.
Социалистите предложиха още веднъж някогашния си претендент за началник на КПКОНПИ - Николай Николов , който преди загуби борбата против Пламен Георгиев.

Зарков е излъчен с решение на управлението на партията да показа кандидатурите на столетницата пред правната комисия и в пленарната зала, само че депутатите на " Българска социалистическа партия за България " няма да се върнат за гласуването.
Номиниран е някогашният член на ЦИК, а сегашен юрист на Конституционния съд Силва Дюкенджиева.
" Г-жа Дюкенджиева е правист по обучение. Изключително добре познава изборното законодателство. Била е член на ЦИК за локалните избори през 2007 година и член на ЦИК за избиране на народни представители през 2009 година ", изброи Крум Зарков
Сред номинациите има политолог от " Позитано " 20 - Силвия Стойчева , както и кадър на партийния уред от отдел " Избори " - Йорданка Георгиева .
" Г-жа Силвия Стойчева е политолог по обучение и има дълготраен професионален опит. Била е избирана за депутат ", сподели Зарков.
Другият нов претендент на Българска социалистическа партия е експертът по осведомителни технологии Емил Войнов .
" Емил Войнов е експерт по осведомителни и информационни технологии. Той е специалист в изборния развой. Войнов работи интензивно и в работната група, която приготвяше предложенията на Българска социалистическа партия за промени в ИК. Неговата кандидатура ще способства за това да има един професионален взор от човек, който през последните 30 години е видял процесите, в това число техните технологически измерения от близко и от последно лице ", уточни Зарков.
От сегашните членове на СИК, единственото предложение на Българска социалистическа партия е Таня Цанева .
" Тя е правист по обучение, приключила е СУ " Св. Климент Охридски ". Била е член на изборния ръб за транспарантни и демократични избори към Министерски съвет през 2014 година Работила е като специалист по изборното законодателство в 42-ото Народното събрание. Участвала е като интернационален наблюдаващ в интернационалните наблюдателски задачи в над 20 страни ", разкри Зарков.
" Единствените инструкции, които сме дали на номинираните от нас членове на ЦИК, са да наблюдават за спазването на закона ", съобщи Зарков .

" Повече не може да се повтаря оня миг, в който професионалната администрация, назначена и определена да извършва един закон , се занимава в по-голямата си част от времето с това да го отхвърля и афишира за неосъществим “, сподели Зарков
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР