БСП определи като "скандална" приетата от парламента поправка в Закона

...
БСП определи като "скандална" приетата от парламента поправка в Закона
Коментари Харесай

Йончева: Стоят ли турски интереси зад концесията на Летище София?

БСП дефинира като "скандална " признатата от Народното събрание корекция в Закона за концесиите за Летище София и попита ръководещите съдбоносен ли е изборът на концесионер. На конференция в централата на партията Елена Йончева съобщи, че съгласно тази корекция, концесионният контракт няма да е нереален, в случай че не дава отговор на българското законодателство и посочи, че за първи път страната е изцяло уязвима и не може да отбрани своя интерес.

Затова ние задаваме въпрос: Предопределен ли е изборът на концесионера, за какво е належащо да се направи тази корекция, която прави страната изцяло уязвима? Ако е съдбоносен изборът на концесионер - стоят ли турски ползи зад тази компания, попита Йончева.

Тя напомни, че концесията на летището е била спряна 2017 година по време на служебното държавно управление, точно, тъй като този закон е застрашавал националната сигурност.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова добави, че с друга уговорка от противоречивия законопроект, признат през днешния ден, се "връзват ръцете " на бъдещите ръководещи.

Тя изясни, че въпросната уговорка, е в отговор на нееднократно декларираното желание на Българска социалистическа партия да приключи тази концесия, при положение, че левицата е на власт. България ще би трябвало да заплаща даже и отговорен по контракта да е концесионерът. Изрично се записва, че това ще би трябвало да се взема решение от Арбитражен съд. Тоест залагат се загради към бъдещо преустановяване на концесията, което ни навежда на мисълта, още един път, че е контрактувано всичко и би трябвало да се поеме занапред ангажимент към бъдещия концесионер, че който и да пристигна на власт, няма да му засегне интереса, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР