БСП обяви, че Костадин Паскалев вече не е социалист. Бившият

...
БСП обяви, че Костадин Паскалев вече не е социалист. Бившият
Коментари Харесай

БСП “самоизключи” Костадин Паскалев

Българска социалистическа партия разгласи, че Костадин Паскалев към този момент не е социалист. Бившият народен представител и министър на социалистическата партия се е самоизключил, оповестиха от пресцентъра на столетницата. Причината е, че се явил като претендент за депутат от листата на " ЛЕВИЦАТА ".

" Самоизключването " му е установено от пленума на Българска социалистическа партия с 97 гласа " за " и 1 " въздържал се ", заяви пресцентърът на партията. Заедно с Паскалев " самоизключени " са още двама социалисти - различен някогашен народен представител от Българска социалистическа партия - Васил Антонов, както и Иван Мандински - по същата причина.

Тримата са взели участие в листите и в акцията на " ЛЕВИЦАТА " в изборите за 49-то Народно заседание, се прецизира в известието на " Позитано " 20.

Съгласно устава на Българска социалистическа партия, социалист, който се включва в листите и акцията на друга партия, се самоизключва, изясняват от Българска социалистическа партия.

Паскалев бе измежду основателите за обединяването на лявото пространство с присъединяване на Българска социалистическа партия. Той провежда първо кръглата маса " Лява България ", след което участваше в сформирането на " ЛЕВИЦАТА ", паралелно с други някогашни социалисти - Мая Манолова, Румен Петков, Татяна Дончева.

Паскалев беше и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, а нееднократно е подлагал на критика управлението й за неверни дейности и политика, само че не се е отказвал от партийния билет. Той искаше оставка на Корнелия Нинова неведнъж. Именно Паскалев разгласи в навечерието на конгреса, че на пленума ден по-рано е било поискано изключването на 20 социалисти.

Така Паскалев се влива в редиците на прогонените от управлението социалисти, като последната огромна група изключени бяха 14 делегати на конгреса на Българска социалистическа партия, измежду които Петър Витанов, Валери Жаблянов и Светлана Шаренкова. 

Часове след тяхното изключване Ангел Найденов самичък хвърли партийния билет, в символ на митинг и противоречие с изгонването на социалистите на конгреса. Преди това отхвърлен от партията беше Кирил Добрев, а Калоян Паргов беше осъден със събаряне от всички управителни постове. 

По-рано пленумът на социалистите забрани отсега нататък на членове на Българска социалистическа партия да вземат участие в служебни кабинети като министри и на други високи постове в изпълнителната власт, само че не посочи дали ще има наказания за Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, в случай че още веднъж оглавят министерства в идващ кабинет, назначен от Румен Радев. Думите на Корнелия Нинова бяха, че това не е обсъждано. 

Централата на партията на " Позитано " 20 аленият пленум препотвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група да не поддържат първия мандат за държавно управление на претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, както и да вземат участие в диалози за втори и трети мандат, при получена покана.

Народно събрание реши също членове на партията да не вземат участие в вероятно ново служебно държавно управление, назначено от президента Румен Радев.

 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР