БСП няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС с първия мандат,

...
БСП няма да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС с първия мандат,
Коментари Харесай

БСП нареди на членовете си да не участват в нов служебен кабинет

БСП няма да поддържа кабинета на ГЕРБ-СДС с първия мандат, само че ще взе участие в диалозите за осъществяване на втория и третия мандат. Решението беше препотвърдено от нейните членове, които заседаваха в събота на Националния съвет на партията.

Още в понеделник лидерката Корнелия Нинова разгласи, че и отхвърля поддръжка за препоръчаното държавно управление с кандидат-премеир Мария Габриел. Тя аргументира позицията си с това, че партията ѝ не е получила никаква изясненост от Габриел за това кои са главните ѝ задания.

Националният съвет на Българска социалистическа партия в този момент удостовери решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на Българска социалистическа партия, като 98 души гласоподаваха " за " и двама " срещу ".

Партията е взела и друго решение, касаещо ориста на вероятно ново служебно държавно управление. Такова би се формирало, в случай че 49-ото Народно заседание не успее да излъчи постоянен кабинет. Решението на Съвета е, че членовете на Българска социалистическа партия няма да вземат участие в вероятно последващо държавно управление, назначено от президента Румен Радев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР