БСП е гарант на социалната, икономическата политика и земеделската политикаКазусът

...
БСП е гарант на социалната, икономическата политика и земеделската политикаКазусът
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Въпросът вече не е дали, а кога по-бързо ще започне да се строят нови ядрени мощности

БСП е поръчител на обществената, икономическата политика и земеделската политика

„ Казусът АЕЦ “Белене “ няма да пробие обединението, в противен случай, той е записан в съдружното съглашение под една или друга форма. По-важното е, обаче, не какво написа, а от какво има потребност България. Няма кой да отхвърли, че имаме потребност от нуклеарна енергетика, че тя е най-екологична и най-евтина в тази рецесия. “ Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия като добави, е разновидности има доста, само че досега не се работи по нито един от тях.

В предаването “Панорама “ Свиленски напомни, че Българска социалистическа партия беше партията, която организира референдум за построяването на АЕЦ “Белене “, а кабинетът “Борисов 2 “ закри този план публично. „ Тук въпросът към този момент не стои дали, а по кое време по-бързо ще стартира да се строят нови нуклеарни мощности, с цел да може България да бъде страна, която не изпада в зависимости, с цел да може цената на електрическата енергия да не е тази, която е сега “, изясни той. По думите му сега цели браншове затварят, тъй като не могат да си платят високата цена, а българските жители ги пази това, че са на контролирания пазар и мораториумът, който бе натрапен.

„ Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да се месим, нито да даваме препоръки, нито рекомендации на президентската институция. Той извършва функционалностите, които са му отредени по Констутиция “, съобщи социалистът по отношение на разменените реплики сред президента и ръководещите.

Въпросът за Данък добавена стойност, който нашумя последните дни, от левицата постоянно са били за това да се понижи Данък добавена стойност на храните, на дребната потребителска кошница, на медикаментите. „ Но когато си в едно съдружно ръководство с 4 партии, не може всичко, което искаш, да бъде осъществено. Но по този начин или другояче ще стигнем и до тези диалози, защото ние не сме се отказали от тази концепция “, безапелационен бе Свиленски. Относно хлебопроизводителите той изясни, че цената няма да се понижи, когато се понижи ставката, само че хлебопроизводителите ще имат глътка въздух да създават този самун.

По думите на социалиста не е значимо ние какво желае Българска социалистическа партия в това държавно управление, а какво ѝ е отредено. „ Българска социалистическа партия би трябвало да бъде поръчител на обществената политика, на икономическата политика, на земеделската политика, защото тези министерства са ни отредени и ние се оправяме добре с тези браншове “, безапелационен бе той.

Във връзка с бюджета за 2022 година Георги Свиленскизаяви, че той е оптимално виновен и обществен. „ 20 милиарда за обществена политика – това не се е случвало в никакъв случай до момента. Това не е безконтролно, тъй като става дума за средства не от заеми или от заеми, а са средства планувани точно от прекъсване на обири, на приключване на пари, от повишение на икономическата интензивност в страната “, изясни ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “. По думите му бюджетът е безусловно уравновесен, даже се планува актуализация през месец юли, когато ще бъдат преизчислени пенсиите, т.е. ново покачване на обществените заплащания, които страната би трябвало да прави.

„ Справедливост в обществените заплащания би трябвало да има “, безапелационен бе Свиленски като добави: „ Пенсионерите би трябвало да получат и преизчисляването на пенсията на база трудов стаж, и преизчисляването на база застрахователен приход. В момента на база застрахователен приход сме изостанали с години. ГЕРБ бяха тези, които направиха стесняването на ножицата, които направиха минималната пенсия 300 лева и не трансформираха нито една пенсия нагоре “, уточни социалистът.

Свиленски напомни по какъв начин 12 години Българска социалистическа партия внасят различен бюджет да бъдат нараснали пенсиите, детските надбавки, майчинството във втората година, което до скоро беше 380 лева, само че тогавашните ръководещи не са били съгласни. „ Това е разликата сред ляво и дясно, сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, сред обществено ръководство и такова, което не мисли за своите жители “, сподели още той.

Във връзка с напрегната обстановка сред Русия и Украйна Свиленски еднопосочно съобщи, че нито една политическа мощ няма по какъв начин да бъде срещу мира. „ Ние няма по какъв начин да бъдем на разнообразни страни и да поддържаме някакви военни дейности “, добави той.

Във връзка с пандемията от Ковид-19 социалистът изясни, че българинът доста е лъган през годините и по тази причина преди всичко не е повярвал, че има такава болест, по-късно че има ваксина, и че би трябвало да се имунизира. „ Поставяхме под подозрение всяко мнение, което не можехме да възприемем и това способства за това съмнение и да загубим толкоз българи. По тази тематика би трябвало всички да се обединят, без значение политически пристрария и тогава можем да възстановим доверието “, заключи Георги Свиленски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР