Брюксел. Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата

...
Брюксел. Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата
Коментари Харесай

ТАСС: Генералният секретар на НАТО определи Русия, тероризма, възхода на Китай и изменението на климата като основни заплахи

Брюксел. Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата са главните закани за НАТО. Това разгласи на онлайн конференция генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, представяйки своя годишен отчет за работата на организацията през 2020 година, предава TACC .

„ Дестабилизиращото държание на Русия, тероризмът, хакерските атаки, технологиите, възходът на Китай и изменението на климата са провокациите, които остават. Никоя страна или континент не може да се оправи сама. Следователно би трябвало да работим дружно в стратегическа взаимност “, цитира организацията думите му.

Столтенберг означи, че Китай и Русия от ден на ден работят взаимно, в това число посредством военни учения, с цел да оформят бъдещите провокации пред сигурността на НАТО. „ Всичко това дружно дефинира провокациите пред НАТО в бъдеще. И по тази причина е значимо НАТО да продължи да се приспособява към провокациите на властнически Китай и по-агресивна Русия “, добави той.

Генералният секретар акцентира още, че тактиката „ НАТО – 2030 “, която ще бъде показана на срещата на върха на Алианса тази година, в детайли излага нов метод към Русия. Столтенберг добави, че Руската федерация отхвърля всички оферти на организацията за осъществяване на съвещание на Съвета Русия-НАТО през 2020 година

Според Столтенберг военните разноски на всички страни от НАТО са се нараснали с 3,9% през 2020 година, макар негативното влияние на пандемията върху техните стопански системи. „ През 2020 година продължихме да влагаме в защита, макар вредите, породени на стопанските системи от пандемията “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР